Aby przygotować kotlety z makaronu i szynki szperamy w lodówce, półkach kuchennych oraz w szafkach z przyprawami, przygotowując składniki z poniższej listy:
- 30 dkg drobnego makaronu, 30 dkg szynki, cebula, jajko, sól, pieprz, bułka tarta, tłuszcz
Składniki gotowe? Możemy zaczynać pichcić:
Makaron drobno połamać i ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć, dodać przepuszczoną przez maszynkę szynkę, wystudzony makaron i jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z masy makaronowo - mięsnej uformować 10 kotlecików, obtoczyć je w bułce tartej. Kotleciki smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano, podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Z masy makaronowo - mięsnej uformować 10 kotlecików, obtoczyć je w bułce tartej. Kotleciki smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano, podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz