czwartek, 27 października 2011

Astrologia w kuchni :)

Bliźnięta, Wagi i Wodniki powinny jeść ryż gotowany, duszone w oliwie jarzyny, produkty mleczne, orzechy, kasze sałaty i surówki. Raki, Skorpiony i Ryby w swojej diecie priorytet powinny przyznać sokom warzywnym i owocowym oraz rybom. Niech się natomiast wystrzegają słodkości i potraw ciężkich, szczególnie niewskazana jest dla nich wieprzowina, kartofle, dania mączne, z owoców - banany. Baran, Lew i Strzelec powinny jeść pieczywo gruboziarniste, ser, masło, oliwę, mleko oraz miód. Dla Byka, Panny i Koziorożca zdrowe są dania gotowane, ale bez sosów i tłuszczu, posypane kiełkami, dużo owoców i warzyw.

Jako zodiakalny Byk chyba muszę odstawić trochę na bok sosy i tłuszcze oraz przyznać się sam przed sobą, że strasznie mało w moim menu jest owoców, że o kiełkach już nie wspomnę. A jak jest z Wami? Spod jakiego znaku jesteście?

Brak komentarzy: