Pomimo, iż pogoda nie sprzyja już grillowaniu zamieszczam ten przepis. Być może obecny weekend będzie nieco bardziej słoneczny i ktoś skorzysta z okazji rozpalając w ogródku, bądź na działce grilla. Szkoda, że ciepłe miesiące już za nami i za chwilę pozostaną tylko letnie wspomnienia długich i przyjemnych wieczorów przy grillu i czymś mocniejszym :) ale na kolejne wakacje przepis będzie jak znalazł.
Aby przygotować żeberka z grilla szperamy w lodówce, półkach kuchennych oraz w szafkach z przyprawami, przygotowując składniki z poniższej listy:
Aby przygotować żeberka z grilla szperamy w lodówce, półkach kuchennych oraz w szafkach z przyprawami, przygotowując składniki z poniższej listy:
Składniki gotowe? Możemy zaczynać pichcić:
Żeberka natrzeć solą i pieprzem.W misce wymieszać miód z koncentratem pomidorowym, sosem sojowym, dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i szczyptę papryki. Posmarować żeberka, owinąć w folię aluminiową, włożyć na godzinę do lodówki. Piec żeberka na grillu na foli aluminiowej z 2 łyżkami oleju około 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz