Aby przygotować biszkopt z serem szperamy w lodówce, półkach kuchennych oraz w szafkach z przyprawami, przygotowując składniki z poniższej listy:
Składniki gotowe? Możemy zaczynać pichcić:
Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, następnie rozmącone z mąką żółtka - wszystkie składniki delikatnie wymieszać.
Ser zmielić w maszynce, rozetrzeć z masłem, cukrem i olejkiem cytrynowym. Masę biszkoptową wlać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, na niej równomiernie rozłożyć masę serową. Piec początkowo w niskiej temperaturze, później stopniowo ją podwyższać.
Ser zmielić w maszynce, rozetrzeć z masłem, cukrem i olejkiem cytrynowym. Masę biszkoptową wlać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, na niej równomiernie rozłożyć masę serową. Piec początkowo w niskiej temperaturze, później stopniowo ją podwyższać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz