niedziela, 6 listopada 2011

Paszteciki z mięsem

Aby przygotować paszteciki z mięsem szperamy w lodówce, półkach kuchennych oraz w szafkach z przyprawami, przygotowując składniki z poniższej listy:
  • 10 naleśników, 30 dkg gotowanej wołowiny, mała bułka, 2 małe cebule, 5 dkg masła, jajko, 3-4 łyżki śmietany, jajko i 10 dkg bułki tartej, 10 dkg masła do smażenia
Składniki gotowe? Możemy zaczynać pichcić:

Mięso zmielić w maszynce, dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Dodać do mięsa cebulę, jajko i śmietanę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Naleśniki smarować farszem, założyć oba boki i zwinąć w rulon. Maczać każdy naleśnik w lekko ubitym jajku, obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć każdy naleśnik na rumiano.

Brak komentarzy: